Пристигналият на местопроизшестивето полицейски екип установил, че детето е паднало от недовършена къща, намираща се в непосредствено до занемарения тенис корт на улица "Динко Петров". Сградата от доста години е замразена до фаза груб строеж, прилежащото пространство не е оградено и е обрасло с бурени и храсти. Около сградата са разхвърляни всякакви боклуци, а в дъното са струпани дърва за огрев.

Достъпът до къщата е съвсем свободен и по сведения на съседите, в нея често играят деца от квартала. Мястото прилича на декор от фентъзи филм и естествено привлича децата да измислят своите тайнствени игри на ловци на духове.

Пред самия подстъп към къщата е зейнал входът на някогашното скривалище на "Гражданска защита", което също крие опасности за децата.

Кой е отговорен или безотговорен за обезопасяването на сградата и е трябва да ограничи достъпа до нея?

Дори след случилото не са взети никакви мерки, поне да се поставят предупредителни оградни ленти, за да се избегнат по-тежки инциденти.

Тук следва да се обърне внимание и на родителите, които би трябвало да проявят повече внимание къде и как играят децата им.