Даниел Стоев
Даниел Стоев © e-burgas.com

Колата е от клас, чийто двигател не може да се стартира с просто устройство, необходим е специално подготвен ключ, категорични са полицаи. Именно такъв е открит при обиска на врачанеца. Колата е била оставена от собственичката си на паркинг в Поморие. Тя е отворена чрез класическия метод "тирбушон", на място със специален софтуер е програмиран чип за конктактния ключ, след което автомобилът е преместен и оставен временно на бургаския паркинг, преди да бъде скрит на по-сигурно място.

Престъплението е останало недовършено от Даниел, тъй като той е бил задържан от бургаските криминалисти, смятат от прокуратурата. Даниел Стоев все още не е дал обяснения по случая. Бургаският окръжен съд определи за него мярка „задържане под стража”.

Защитничката му адвокат Веселина Василева обжалва и поиска по-лека мярка на втора инстанция, тъй като фактите сочели, че Даниел нямал намерение да отнема автомобила. Стоев е влязъл в колата, стартирал е двигателя, след което го е загасил и е излязъл от купето. Задържан е в този момент.
Даниел също поиска по-лека мярка, тъй като му предстояла подготовка на дипломна работа като студент.
При претърсването на дома му във Враца е открито и малко количесто синтетична дрога.

Източник: 24chasa