Новата търсачка със стилен дизайн предоставя безопасно съдържание благодарение на вградените в системата филтри. Използва връзката интернет-смартфон за комуникация по целия свят, базирана на звук, текст и образ.

Международна оценка на пазарната стойност на програмните проекти на компанията възлиза на 10,7 милиарда български лева. Проектът е официално одобрен от ООН в програмата „Закрила на децата от насилие в интернет“. Включен е в организацията Евразийски инвестиционен съюз. Офиси са открити в Азербайджан, България, Казахстан, Китай, Лихтенщайн, Обединените арабски емирства, Русия и Турция.

Новият софтуер осигурява екологично чист и напълно безопасен Интернет, обясни представителят на Сухба- България Олга Ускова. Това е алтернатива на познатите операционни системи, браузъри, социални мрежи и комуникатори ще осигури безопасно сърфиране, строг контрол върху рекламите и филтри за фалшивите новини.

Продуктите са насочени предимно към деца, като за тях се създава напълно безопасен виртуален свят - екологично чисто пространство без насилие, агресивни реклами и достъп до нараняващо психическото им здраве съдържание. 20 000 млн. евро са вложени в проучвания, които са показали, че светът има нужда точно от такъв вид софтуер. Самата компания е мултинационална, мултикултурна и мултиконфесионална.

Сред нейните създатели е Тахир Тухтаров, роден в Казан, Татарстан, наричан в родината си "руският Бил Гейтс". Вече са достъпни бета версиите на "Сухба“-браузъра и други продукти, а операционната система. Произвеждат се таблети за деца, които отмерват степента на тяхната ангажираност с приложенията, и ще им напомнят, кога е време да прекъснат занятията с компютъра. По време на игра детето получава съвет да спре и да се раздвижи, допълни още Олга Ускина.