Миналото лято заради пандемията Министерството на туризма намали концесионните такси и наемите с до 50%, пропорционално на отстъпката от цената на чадърите и шезлонгите за летовници. Сега обаче такава мярка срещу COVID-19 не се предвижда.

На плажовете "Смокиня“ и "Каваци“ тази година туристите ще заплащат 6 лв. за чадър и 7 лв. за наем на шезлонг. В Крайморие чадърите тази година са на цени 8 лв., а шезлонгите 6 лв.

Край на безплатните чадъри и шезлонги на бургаския плаж. На северния плаж в Бургас чадърите и шезлонгите са на доста по-ниски цени. Чадърът и шезлонгът са по 1,20 лв., а пакетът от два шезлонга и чадър е 3,60 лв. Въпреки въвеждане на такса за плажните принадлежности тази година, цените на плажа в Бургас остават символични.

Цените на различните плажове в Слънчев бряг са с леки разлики. На Северния плаж почиващите ще платят по 9 лв. за шезлонг и чадър, а на Централния и Южния цените са по 10 лв. за същите артикули.

Летовниците в Обзор тази година също ще имат избор между два плажа на различни цени. На Централния плаж чадърите и шезлонгите са по 7 лв., а на Обзор-Юг по 3 лв.

Източник: moreto.net