За шести път турнирът ще се проведе във формат "мини ансамбли" - двойки и тройки. Съгласно регламента, който е съобразен с този на Българската федерация по художествена гимнастик (БФХГ), най-малките грации от 5 до 8 г. ще изиграят по два пъти съчетания без уред, а останалите (от 9 до 15 г.) - с уред по избор. Честта на мездренската гимнастическа школа ще защитават 20 възпитанички на треньорките Лили Николова, Цветелина Цинцарска и Христина Стоянова.

Главен съдия на турнира е Росина Атанасова, генерален секретар на БФХГ, а арбитри са Нина Алексиева и Валя Маркова - и трите съдии международна категория. Състезанието започва в събота от 10:30 часа във физкултурния салон на Основно училище "Христо Ботев”. Официалното откриване е от 12:00 часа.

Призьорите в турнира ще получат купи, медали, грамоти и предметни награди. Ще бъдат отличени също най-малката участничка, а клубът комплексен победител ще си тръгне и с парична награда.

Турнирът по художествена гимнастика "Коледни звездички" се организира от 2002 г. насам по инициатива на президента на ЖКХГ "Анелия" (Мездра) Лили Николова. Той се провежда ежегодно, с изключение на 2008, 2010 и 2012 г., когато по различни причини не се състоя. Комплексни победители в последните няколко издания станаха: през 2009 г. - "Левски-Триадица" (София), през 2011, 2013 и 2014 г. - "Алегро" (Търговище), а през 2015 и 2016 г. - "Елегант" (Плевен).