Когато става въпрос за пикантни храни, виновникът е химикал, наречен капсаицин. Намира се в пикантните храни и възбужда рецепторите в кожата ви, подвеждайки ги да мислят, че времето е горещо. Това предизвиква физически реакции на топлина, като изпотяване и зачервяване. От друга страна, кофеинът обикновено засяга централната нервна система. Директният ефект на кофеина върху тялото е повишаване на кръвното налягане и сърдечната честота. Когато това се случи, тялото ви естествено се загрява, което ви кара да се потите.

Сега, след като разгледахме как определени храни могат да ви накарат да се изпотите, ето селекция от храни за намаляване на изпотяването.

1. Зехтин - Богат на антиоксиданти и лесен за храносмилане, зехтинът също така засилва метаболизма ви и е чудесно допълнение към вашата диета за спиране на изпотяването. Използвайте го при готвене или в домашно приготвени салатни сосове.

2. Зелен чай - Естествено известен със своите успокояващи ефекти, зеленият чай е чудесен заместител на кофеиновите напитки. Той поддържа нервната система отпусната, намалявайки шансовете да се изпотите поради тревожност.

3. Бадеми - С естествено високо съдържание на магнезий, бадемите са сред най-добрите храни за намаляване на изпотяването. Бадемите помагат за засилване на метаболизма ви и подобряват нервната функция. Бадемите също укрепват имунната система и подобряват храносмилането.

4. Спанак - Спанакът и другите листни зеленчуци също са чудесно допълнение към вашата диета, за да спрете изпотяването. Тъй като е зеленчук с много вода, спанакът е богат и на фибри. Подобрява храносмилането и спомага за добрата метаболитна функция.

5. Сирене и кисело мляко - Сиренето и киселото мляко са богати на калций храни, които намаляват изпотяването. Те естествено помагат за регулиране на телесната температура. Препоръчително е да изберете нискомаслени варианти, когато купувате млечни храни. Това улеснява тялото ви да ги разгражда и смила; допълнително намаляване на изпотяването.

6. Сьомга - Съдържайки всичките витамини от група B, сьомгата оглавява списъка с храни за намаляване на изпотяването. Витамините от група В са чудесни, за да гарантират, че тялото ви работи гладко. Те поддържат нервната ви система здрава, поддържат комуникацията между нервите и подпомагат храносмилането, като по този начин засилват имунната ви система.

Източник: actualno.com