"Персонал е осигурен", уверява директорът на лечебното заведение Виктор Таслаков. "Претенциите на колегите от отделението по образна диагностика не са много състоятелни и почтени", коментира той във връзка с недоволство от размера на трудовите възнаграждения.

"Средната заплата на лекарите в това отделение е 3000-3600 лева чисто, а на лаборантите, които заснемат пациентите - 1800-2000. Средно се правят под 20 снимки за денонощие", уточнява Таслаков пред БНР.

"Там се злоупотребяваше много с извънредните часове. От 1 март е вкарана система за чекиране, която ще отрази реално отработените часове и присъствието на всеки работещ в болницата".

Ще бъде меродавно записаното от чекинг системата, а не в журналите, уточни болничният директор, който предполага, че именно извънредните часове са една от причините за напрежението.

Виктор Таслаков смята, че с финансовата ситуация "полека-лека" ще се справят и е оптимист за кадровата обезпеченост - по думите му негативните тенденции ще се обърнат.

Сега временно в болницата не работят 5 отделения. Натрупаните финансови задължения са около 10 милиона лева. Заради опасения от закриване на болницата заради недостиг на персонал предстои среща с представители на различни институции.