Това стана ясно на регионално делегатско заседание за издигане кандидатури за членове на Управителния съвет на НСОРБ от Северозападния район за планиране, което се проведе в Монтана. В него участваха кметове и представители на общинските съвети на 51 общини от областите Видин, Враца, Монтана, Плевен и Ловеч. Общият брой на делегатите във Общото събрание на НСОРБ от Северозападния район е 102.

„Който и от номинираните да бъде издигнат за член на бъдещия УС, важно е никога да не забравя трите ключови неща, от които имаме нужда: да а бъдем единни и дейни, да не мълчим и да не позволяваме централната власт да ни делегира само задължения и отговорности, без да ни предоставя необходимите права и средства.В личен план темата, по която съм убеден, че трябва да продължим да настояваме за разбиране и промяна на подхода – това е проблемът с неоснователно налаганите финансови корекции на общините.“, заяви Каменов пред делегатите.

Издигнати бяха и кандидатурите на Златко Живков – кмет на Монтана, Валентин Христов – кмет на Плевен, Донка Михайлова – кмет на Троян, Мадлена Бояджиева – кмет на Тетевен, Боян Иванов – кмет на Белоградчик.

Общините от Северозападния район издигнаха кандидатурата на председателя на общинския съвет във Враца Владимир Христов за член на Контролния съвет на НСОРБ.

Гласуването на предложените кандидати ще бъде направено от Общото събрание в края на февруари.