В него участваха членове на Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, национални експерти за независима проверка и верификация за присъждане на Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа, представители на НСОРБ, на българските общини, представители на МРРБ, на Съвета на Европа и други.

По време на форума представителите на всяка община споделиха свои добри практики и иновативни решения в своята дейност. На официална церемония Областният управител на Област Пазарджик Трендафил Величков връчи награда на всяка община – кристален многостен, който е символ на 12-те принципа за добро демократично управление. Величков приветства усилията на всички представители на местната власт за подобряване на публичната среда и непрекъснат диалог между институциите, общините и гражданите.

Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова представи презентация на тема „Здравето на хората – наша отговорност и грижа!“.

Основен фокус на темата беше представяне на успешно реализирани добри практики, свързани с предоставяне на здравна помощ на хората в населените места на община Берковица чрез осигуряване на адекватно здравеопазване и снабдяване на общинската болница с модерно оборудване. Акцент в презентацията бяха и споделените методи, свързани със здравето на подрастващите – безплатни ски уроци за децата от община Берковица, двугодишен курс на обучение в Академия „Детско полицейско управление“ и други успешни практики, които имат за цел да ангажират вниманието на обществеността към грижата за здравето чрез активност и спорт, които Община Берковица ще продължи да развива и в бъдеще.