По информация на кметската управа досега не са подавани сигнали на дежурния по съвет за наводнени сгради на територията на общината. Няма проблеми с ел. захранването в селата, единствено в село Лик има прекъсвания. Продължава обновяването на информацията от кметовете на всички села за обстановката по райони.

Мобилна група специалисти проверява нивата на водните обекти в общината. Към момента язовирът в Долна Кремена прелива с 5 см над преливника. Обемът на съоръжението се изпуска през кран и няма опасност от разлив на вода. Язовирът в Крапец има нужния обем да поеме още голямо количество вода.

Около 8:30 часа тази сутрин Мала река в Ребърково е излязла от коритото си в района на вливането й в Искъра. Към момента няма опасност от наводнения в района. Положението вече се нормализира. Въпреки това ще се провери дали има възможност да влезе багер, който да почисти коритото, за да не се създават по-нататъшни проблеми.

Обемът на река Боденска бара е близък до максималния - има един метър до стената. Започнало е пълнене на чували с пясък за изграждане на превантивна дига.

Тази сутрин шахтите в града са почиствани три пъти, като обходът им продължава и в момента и където е необходимо, служители на Общинското предприятие “Чистота“ извършват последващи действия. Шахтите около кръговото при Автогарата няколко пъти са отпушвани, мястото се оказва водосбор от целия град. Търси се решение как да се спре притокът на вода от високите точки на Мездра към мястото.

Създадена е организация за измерване на нивата на терена при разклона за "Хемус-М" и в посока "Ви"І-а, тъй като там няма как да се оттече водата и се получава завиряване. Проблем се оказва линията, която пречи и водата не може да се оттича към река Искър. Обстойно ще бъде инспектиран и пътят към бирената фабрика "Леденика".

Създадена е организация съвместно КАТ - Мездра и е затворен паркингът пред хотел “Родина“, за да могат да бъдат почистени прилежащите шахти.

Кметът разпореди активно почистване на всички шахти и завирени терени. Кметът Генади Събков поиска и обследване на канализацията в Мездра с камера на "ВиК" - Враца, тъй като канализацията на много места не може да поеме или връща влязлото количество вода. А така също да се обозначат всички неотстранени аварии на "ВиК"-а, а там, където има отстранени и въпреки това има пропадане, също да бъдат докладвани.

Управителят на МБАЛ д-р Илиана Михайлова призова, ако има пострадали хората, своевременно да се сигнализира на тел.112. Тя поясни, че има създадена организация и при необходимост здравното заведение има възможност да поеме допълнително пациенти.

На тел. 0885 695 504 (дежурен по съвет) гражданите могат да подават сигнали при проблеми с електрозахранването или наводнения.