Градоначалникът направи отчет за дейността на общинската администрация през 2017 г. и представи бюджета за 2018 година, като акцентира върху основните строително-ремонтни дейности, които ще бъдат реализирани.

Жителите на с. Люти брод поискаха от градоначалника да бъде подобрено състоянието на покрива на клуба на пенсионера и читалището, да се запълнят дупките по ул. „Н. Вапцаров”, да се изкърпят още 150 м. от бетонираната вече ул.”Трети юни”. Генади Събков съобщи, че от началото на пролетта е сформирана бригада от служители на Общинско предприятие ”Чистота”, която ще направи ремонт на протекли покриви на читалища, кметства и клубове и изкърпване на дупки по компрометираните пътни участъци.

Кметът пое ангажимент да разговаря с директора на Пътно управление – Враца, инж. Веселин Николов, за проучване състоянието на моста в с.Люти брод. На база получената информация за максимална допустимост на теглото на преминаващите превозни средства, ще бъдат монтирани и ограничителни табели за тонаж и скорост на тежките камиони, които според хората рушат съоръжението.

Новозакупената универсална почистваща машина „Унимог” ще почисти от храсти и клони прилежащите площи на пътя между селата Люти брод и Челопек.

Заради подадените от жителите на с.Люти брод сигнали за няколко нерегламентирани сметища и безконтролна паша на животни, Събков нареди на кметовете на селата да се повиши контролът и своевременното санкциониране на нарушителите.

На срещата си с хората в Елисейна и Зли дол, Събков заяви, че ще бъдат вложени близо 60 000 лв, от които 20 305 лв за ремонт площада в Зли дол.

Кметът пое ангажимент да изпрати в Зли дол специалист от ОП “Чистота“, който да прецени необходимостта и местата за изграждане на водостоци за отвеждане на повърхностни и подпочвени води. Селото ще се сдобие с още два контейнера тип „Бобър”, а през лятото ще се изкърпят улиците.

За централната ул.”Стоян Коцов” в с. Елисейна са предвидени 39 605 лв, от постъпилите в общинската хазна 416 348 лв целеви средства, отпуснати с Постановление №260/24.11.2017 г. на Министерския съвет за ремонт на общинската улична мрежа в 15 населени места в общината.

Служители на ОП ”Чистота” ще ремонтират компрометирания покрив на кметството в с.Елисейна и ще окажат съдействие на жителите за почистване на гробищния парк.