Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна с лекоатлетката Милица Мирчева, която стана първата българка, участвала в маратона на най-престижния спортен форум - Олимпиадата в Рио, съобщава Информационна агенция Centersport.

Йордан Йорданов поздрави Милица за успеха й. “Спортът е много важен за изграждането на характера и дисциплината, а това, обвързано с образованието, предрича много добри резултати. Вярвам, че скоро Добрич ще чуе за твоите бъдещи още по-големи постижения и успехи. Надявам се, че Националната спортна политика ще бъде променена в посока подкрепа и насърчаване на родните спортисти, така че те да предпочитат да остават в Родината, а не да се състезават за други държави“, заяви по този повод Йорданов.

Милица Мирчева на свой ред благодари на кмета за поканата да му гостува. „Винаги се радвам, когато се връщам в Добрич, защото това е моят роден град. Вчера имах възможност дори да потичам в Градския парк и забелязах колко много хубави промени има в града“, поздрави Милица Общината за добрата работа.