© община Червен бряг

"Мостът беше пуснат в пробна експлоатация в понеделник в 9:00 часа. Въпреки ниските температури, движението по него беше нормално през цялото денонощие. Училищните автобуси вече се движат, светофарните уредби при моста работят. Засега изпитанията минават успешно. Там непрекъснато вървят автомобили", поясни градоначалникът.

Той допълни, че пробната експлоатация ще продължи до края на седмицата. Преди началото й военните са направили необходимите замервания. След като мине седмицата, те ще дойдат, за да направят нови замервания и да установят каква е устойчивостта на конструкцията. Ако всичко е наред, мостът ще бъде въведен в постоянна експлоатация и ще остане до завършване на новостроящия се мост край Чомаковци.

Освен полицаи, на съоръжението дават дежурства служители на общинската дирекция за контрол на обществения ред. Те следят за конфликтни места, които при минусовите температури трябва да се опесъчават. КАТ пък следи за спазването на пътните знаци, особено за ограничението в тонажа и в скоростта на преминаването, допълни инж. Данаил Вълов.

Източник: actualno.com