Кметът на община Мездра - инж. Генади Събков, е посочил лошото състояние на третокласен път Ребърково-Люти дол. Участъкът в най-лошо състояние обхваща около 5 км. и в него се забелязват две пропадания на пътя и едно свлачище. Инж. Генади Събков е заявил необходимостта от уширение на пътното платно при отклонение спирка „Люти дол“.

Обсъдено е и състоянието на пътя „Мездра – Роман“ с дължина 23.951 км, който е основна връзка между двата общински центъра и е събирателен за значителен брой села от двете общини и е единствената пътна връзка между област Враца и област Ловеч. Частично изкърпване на този участък е правено преди около 10 години. По пътя има множество дупки, пропаднали участъци и преминаването създава опасност от възникване на пътнотранспортни произшествия и сериозна амортизация на автомобилите.

Кметът на Мездра и Хайтов са били категорични, че е наложителен поне частичен ремонт на участъка от Мездра до Роман на асфалтовата настилка. На срещата е подчертано, че по предварителна оценка на експерти, трябва да се извърши машинно изкърпване на съществуващата износена настилка с дефекти на най-малко 35% от площта на пътя.

Източник: konkurent.bg