© montana-info

С откриването на Младежкия дом през 1971 г. Луиза Стефанова постъпва като самодейка в състава за класически и диско танци където танцува до 19-годишна възраст и участва във всички концерти и мероприятия на институцията. През 1983г. е назначена официално за ръководител на състава при Младежки дом - Монтана. От тогава вече тридесет и пет години тя ръководи формацията, която през 1992 г. получава името Клуб по спортни танци "Астра”.

През 2002 г. Луиза Стефанова създава и Мажоретен състав към Младежкия дом. Началото се поставя със спектакъла „20 години по-късно” по спечелен проект и е под патронажа на Министерството на културата. Концертът на Мажоретния състав тогава е съвместно с Духовия оркестър към Читалище "Разум-1883" - Монтана. По-късно съставът работи съвместно и с оркестъра на Свиленград, а двете формации участват заедно в международен фестивал в Италия. Това е и първата изява на мажоретките зад граница.

След създаването през 2007 г. на Младежкия духов оркестър към ПМПГ „Св. Климент Охридски” се полагат основите на дългогодишни съвместни изяви на двата състава. Миналата година двете формации честваха съвместен юбилей - 15 години Мажоретен състав при Общински младежки дом и 10 години Младежки духов оркестър при ПМПГ „Св. Климент Охридски”.

"Няма нищо по-красиво от магията на танца. Когато танцуваш в ритъма на музиката, идва един момент, в който ти се сливаш с нея. Усещаш как движенията заживяват сякаш извън теб и всичко оживява чрез танца”, споделя Луиза Стефанова и допълва: "Танцът е поема, в която всяко движение е дума!"

С това мото на сцената танцьори от 4 до 19-годишна възраст чрез магията на танцовото изкуство ще покажат умения и предадат на публиката своите емоции. В концертната програма са включени латино танци, характерни и диско танци, мажоретни танци.