На близо 1 милион лева се изчислява сумата, която Кирил Маринов е дарил през годините на прехода на хората от своя роден край. Само през 2016 г. той е подпомогнал социални домове, детска градина и спортен клуб с лични средства на стойност 107 хил. лв. Последният му щедър жест бе автобусът, който ще бъде използван от Футболен клуб Монтана.

"Кирил Маринов винаги е знаел, че Монтана е спортен град и винаги се е гордял с постиженията на отборите по футбол, баскетбол и волейбол и на призовите места на монтанските състезатели, затова реши да дари това превозно средство за целите на футболния отбор”, заяви при получаването на наградите Ангел Младенов.

Теренът с изкуствена настилка в спортния комплекс "Огоста”, на който тренират и играят мачовете си всички гарнитури от детско-юношеската школа на ПФК Монтана, също бе изграден преди няколко години с пари, дарени от щедрия мотнанчанин с германски паспорт.

"Голямо благодаря на Кирил Маринов. Надявам се през следващата година да го посрещна лично при гостуването му в нашия град”, заяви кметът на Монтана Златко Живков.