© Петя Генова

"Севда Потурлян пресъздава една изключителна атмосфера на съчетание на тонове и на цвят Картините й са богати на цветни нюанси – пъстри и живописни, но има и една хармония във всяка от тях.", каза Таня Василева.

Севда e завършила специалност "Книга и печатна графика" в Националната художествена академия, което по много фин начин се усеща в картините й, превръщайки обикновеното в необикновено, прозата в поезия. Обича да рисува хора, иска да накара зрителя да влезе в картината и да улови красотата на ежедневието. От всяка картина лъха чистота, уют, топлина и обич.

"Искам хората да видят този свят все едно влизат в една приказка. Защото всички го възприемаме като някакво ежедневие, докато в него всъщност има една голяма красота.", сподели Севда Потурлян

Изложбата включва 23 картини - предимно живопис с маслени бои и акварели, рисувани през последните години и вдъхновени от различни кътчета в България и света. Тя ще остане в галерия "Кутловица" до средата на месеца и се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура".