"Адаптогените като женшен и лимонена трева също са важни. Като цяло "хранителният спектър на щастието" трябва да бъде адекватен по отношение на количеството на хранителните вещества като минерали и витамини – това означава повече зеленчуци и плодове, по-малко бързи въглехидрати като захарта. Освен това заменете животинските с растителни мазнини", каза Богданов.

Според него за нормалното функциониране на нервната система са полезни храните, богати на омега-3 мастни киселини: мазна морска риба, растителни масла, ядки.

В допълнение, важни са витамините от група В, които са в голямо количество в черния дроб и различни зърнени култури, най-много в елдата. Препоръчително е да изключите от менюто си различни стимуланти, които повишават нивото на тревожност - например кафе или много силен чай.

По-добре е да преминете към билкови чайове, съдържащи мента и маточина. "При хранене с протеини се препоръчва постно месо - заек, пуйка, пилешки гърди. Можете да добавите към протеиновата диета различни мултивитамини. А най-доброто средство против тревожност от растителен произход е жълтият кантарион", добави експертът, цитиран от БГНЕС.