А това не само затруднява сериозно участниците в движението - шофьори, пешеходци и др., но създава и предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия.

Особено опасни са пешеходните пътеки в районите на училищата и детските градини, където ежедневно преминават множество деца и ученици, както и най-оживените кръстовища в града - тези при общинския пазар, по двете платна на бул. "Стамболийски" и при кръговото след Алеята на кестените.

Хоризонталната пътна маркировка в Мездра не е освежавана от лятото на миналата година, когато се проведе последната студентска бригада. Тогава тя уж беше положена със специална боя с добавки от светлоотразителни перли, която осигурява добра видимост през нощта - както при сухо, така и при дъждовно време. И тази маркировка обаче се оказа нетрайна и за нула време се изтри.

Не по-малък проблем за безопасността на движението създават пътните знаци и указателни табели, за които преди време сигнализирахме, че също са в лошо състояние и не отговарят на изискванията на Правилника за прилагане на Закона за движението по пътищата и на Наредба №18 от 2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци.

Година и половина по-късно обаче Община Мездра все още не е предприела абсолютно нищо, за да поднови поне една част от увредените пътни знаци на територията на града.