В конкурса "Plovdiv open 2017" талантливите възпитаници на хореографката Елеонора Бутакова ще покажат за пръв път пред публика най-новите си танцови композиции, които са почти завършени. "Децата тренират упорито, дори през почивните дни идват с желание и репетираме интензивно, сподели за MediaNews младата треньорка на танцовата формация. След успеха на националния конкурс в Димитровград целите ни са още по-високи. Сега се готвим за международен конкурс, а един ден - защо не! - се надяваме да участваме и на световно първенство. Вярвам, че трудът на децата ще бъде възнаграден и ще покажем отново, че не е важно откъде си, а за какво се бориш‘’

Хип-хоп танцьорите от "Keep it Real‘’ ще участват в международния конкурс в категорията "Формация" в три възрастови групи: деца до 12 години, които ще се представят с танца "Танцувай с нас‘’, юноши до 16 години с танца "В ритъма на танца", а в надпреварата за най-добър мажоретен танц ще се включат момичетата над 16 години с танца "Огнени момичета’’.

В края на тридневната надпревара ще има "Гала-концерт на звездите’’, на който 15-те най-добри хореографии ще се състезават за разпределение на награден фонд от 2000 лв, както и за специалните награди на журито. Критериите, по които ще става оценяването, са техника, хореография и артистичност.

"Подготвени сме за добро представяне, тръгваме с положителна нагласа. Танцът е изкуство. Искам да благодаря на родителите на тези талантливи деца, защото и те както мен вярват в тях и винаги ги подкрепят’’, казва в заключение Елеонора Бутакова.