До днес, за участие в популярната игра на данъчните, са регистрирани 19,7 млн. фискални бонове на обща стойност 288,8 млн.лв. Близо 1,1 млн. от бележките са от ПОС терминал. Средно всеки потребител в Лотарията се е отчел в играта с по 314 касови бележки.

За област Враца от началото на играта са регистрирани общо 427 294 броя касови бележки, като 16 490 от тях са от ПОС устройство. Средният брой касови бележки на един потребител е 311. Общата стойностна регистрираните фискални бонове в областта е 5,9 млн.лв.

Тази година късметлиите в играта на данъчните ще бъдат обявявани не само на официалния интернет сайт на Лотарията – kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/. В социалната мрежа потребителите могат да следят последните новините около играта, както и да задават своите въпроси.

Голямата награда в тазгодишното издание на Лотарията е 50 000 лв. 2000 лв. ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица някой печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лв.

В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.

Тази година играта има сайт и във Facebook