До 9 юли карианци ще се готвят на клубната си база, а на 10-ти заминават на лагер в Банско, където ще останат до 20 юли. Общо 6 контролни срещи ще изиграе Кариана до началото на първенството, за първата на 7 юли се търси съперник, а последната е на 20-ти срещу Монтана на стадион „Огоста” когато ще стане и официалното представяне и на двата отбора. „Времето за подготовка не е малко, най-важното е, че запазихме гръбнака на отбора, надявам се с новите попълнения да станем по-силни. През последния сезон изградихме един страхотен колектив и той бе в основата на успехите на отбора”, заяви старши треньорът на "Кариана" Атанас Джамбазки.

Ето кои започнаха подготовка е Кариана (Ерден):

вратари: Павел Станев, Стамен Бояджиев (Созопол);

защитници: Ангел Цолов, Николай Дичев, Георги Георгиев, Стенислав Георгиев, Иван Тодоров, Людмил Иванов, Цветко Иванов, Стоян Предев (Локомотив София), Ангел Бастунов (Септември София);

полузащитници и нападатели: Николай Николов, Деян Иванов, Цветомир Тодоров, Ангел Русев, Мартин Тaушанов (ЦСКА’1948), Християн Илиев (Монтана, Евгени Игнатов, Георги Цеков, Леонел Матадос.

Предстоящи контроли:

07.07. търси се съперник

10.07. – Кариана - Царско село, в София

12.07. – Кариана – Миньор (Перник), в Разлог

14.07. – Кариана – Арда (Кърджали), в Банско

18.07. – Кариана – ЦСКА’1948, в Банско

20.07. – Кариана – Монтана, на стадион „Огоста”