© Община Видин

Изключително впечатляващи за присъстващите бяха демонстрираните умения от военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции. Те показаха военни ръкопашни техники и точна стрелба със симулационни боеприпаси. Видинчани видяха също така и прецизно изпълнение на акция по обезвреждане на терористи и освобождаване на заложник.

Представители на видовете въоръжени сили и на Централното военно окръжие участваха в информационната борса за набиране на войници и матроси. Те разясняваха възможностите за постъпване на работа в Българската армия и отговаряха на въпроси на граждани за актуалните към момента конкурси за вакантни длъжности и начините за кандидатстване.

На място за кампанията „Бъди войник“ във Видин бе и началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков. Пред медии той сподели, че броят на кандидатите за служба в Българската армия се повишава. Полковник Петков оцени високо усилията за популяризиране на възможностите за реализация във Въоръжените сили, част от които е и кампанията „Бъди войник“.

Събитието във Видин завърши с концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, които спечелиха овациите на местната общественост.