© Община Берковица

Училището дава прекрасна възможност на децата да практикуват красивата игра с топка, а възпитаниците на Второ основно училище "Христо Смирненски" имаха възможност да покажат своите умения пред представителите на Българска Федерация Волейбол.

Кампанията „С волейбол на училище" гостува за втори път в гр. Берковица. Една от основните мисии е децата да разберат, че образованието и спортът вървят ръка за ръка. Федерацията по волейбол постави като основна цел пред себе си работата с подрастващите, за което показват резултатите на националните ни отбори от тази година. Официални гости на събитието бяха: Николай Иванов - член на управителния съвет към БФВ, Адриана Маринова – кординатор на проект „С волейбол на училище“, Радослав Найденов – Кмет на Община Берковица и Теодора Иванова – главен експерт „Образование“ на Община Берковица.

С пожелания за успешен старт на кампанията се обърна кметът Радослав Найденов, който сподели, че също е бил възпитаник на Второ основно училище "Христо Смирненски". Той изрази надежда, че спортът ще възпита едни добри, здрави и прекрасни граждани на Община Берковица и заяви, че това е правилния път за всяко едно дете.

Поздрав към всички бе подготвената от учениците музикална програма. След официалната част, малките спортисти показаха завидни умения във волейболната игра.