В съвещанието взеха участие областният управител Малина Николова, председателят на Общинския съвет Румен Антов, заместник-кметът по хуманитарни дейности Петя Долапчиева, общински съветници, началникът на Регионално управление на образованието Галина Евденова, директорът на Бюрото по труда Маргарита Ангелова, изпълнителният директор на Търговско-промишлената палата Илияна Филипова, председателят на КРИБ - Враца Пенка Петрова, представители на бизнеса в града.

По време на дискусията стана ясно, че трябва да се увеличи броят на професионалните паралелки, поради факта, че бизнесът има нужда от определени професии. Представители на бизнеса в града уточниха, че има фирми във Враца, които ще бъдат доведени до фалит заради дефицит на обучени специалисти.

Калин Каменов посочи, че правилното и реалистично формиране на паралелки и осигуряването на кадри е проблем не само във Враца, но и в цялата община. Трябва да има синхрон между бизнеса и училищата, а убеждаването на родители и деца да бъде съвместно. Професиите, които се обучават в училищата да бъдат промотирани от учители, които да стимулират, мотивират и вдъхновяват.