"Знаете, че волейболното хале в спортния комплекс е в ужасно състояние. Децата тренират и играят при срамни условия. Кандидатстваме по три програми, за да го възстановим,но за сега няма резултат. Баскетболният клуб се помещава в един физкултурен салон без отопление.

Салонът на ПМГ е единственото място, което отговаря на някакви изисквания за организиран спорт на закрито, но е безкрайно недостатъчна за града. Новият салон в училище “Христо Ботев” няма да улесни много клубовете. За това решихме, че все пак идеята ми за спортна зала заслужава да получи внимание и подкрепа. Проектът е готов и до края на месеца ще го внеса за разглеждане и молба за финансиране към правителството."

"Тук обаче се нуждая от подкрепата ви, защото не сме единственият град, който иска пари за спортна инфраструктура. Знам, че опашката е дълга. Шансът ни да получим финансиране е само ако сме единни и целият град застане зад идеята. Всички семейства, чиито деца искат да спортуват, но няма къде. Всички семейства, чиито деца тепърва ще искат да спортуват. Всички привърженици на спорта, които искат да гледат състезания с местни отбори във Враца при нормални условия.

Събрахме се с представители на футболния, баскетболния и волейболния клуб и решихме да приложим подписка към проекта, който ще внеса. Като отида в Министерски съвет да не бъда сам, а с мен да бъдат хиляди врачани, които искат тази зала. Тя не е грандиозна арена или супер луксозно съоръжение. Това е спортна зала точно по наша мярка. Да бъде полезна за града. Място, където всички обичащи спорта да се събираме."

"Бланките за подписката са готови, ще бъдат раздадени в спортните клубове и всеки треньор, родител или фен ще прецени колко усилия да положи, до колко хора да достигне и колко подписа да събере. Според мен трябва да имаме минимум 3000 души стоящи с имената си зад този проект. Ще има и места в града, където всеки желаещ ще може да се подпише.

Това е най-голямото предизвикателство пред спорта във Враца.

Искам да постигнем тази победа заедно!"