Калин Каменов е номиниран заради Националния фолклорен събор "Леденика", организиран от Община Враца, който събира в края на месец юни хиляди любители на българските традиции и обичаи. В него вземат участие фолклорни групи и изпълнители от всички етнографски области на България. Кулминацията на фестивала е пресъздаването на автентична Северняшка сватба.

И тази година гостите на Събора ще се потапят в магията на нестинарските танци. Безспорна атракция е надиграването между групи за стилизиран фолклор с участието на танцьори от различни краища на страната

Новите акценти в програмата са демонстрации на народни борби, в които ще се включат национални и европейски шампиони, както и конкурсът за автентични народни носии, съобщава Порталът на българските общини.

В категорията "Общини с население между 20 и 50 хиляди жители" са номинирани кметовете на Поморие Иван Алексиев, на Самоков Владимир Георгиев и на Севлиево д-р Иван Иванов, а в категорията "Общини с население под 20 хиляди жители" - кметът на Белоградчик Борис Николов, на Тутракан д-р Димитър Стефанов и на Котел Коста Каранашев.

И този път победителите в конкурса "Кмет на месеца" ще бъдат определени чрез гласуване на платформата Kmeta.bg. Онлайн гласуването става изключително бързо и лесно - само с един клик, като от един IP-адрес може да се гласува на всеки 24 часа.

Крайният срок, в който всеки желаещ може да подкрепи своя фаворит, е 23 юни 2019 г. Гласувайте в Конкурса "Кмет на месеца" за юни на тема "Летни фестивали" тук.