В своята презентация Калин Каменов подчерта ключовото географско разположение на града и потенциалът му за развитие, благодарение на обновената пътна инфраструктура и изпълняваните проекти по оперативни програми. Градоначалникът отбеляза и облекчените административни процедури при реализирането на инвестиционни намерения.

"Инвеститорите, които са сертифицирани от Българската агенция за инвестиции, се възползват от ускорени процедури и пълна подкрепа от страна на експертите в администрацията. В момента във Враца се изграждат производствени мощности на две големи компании - лидери в автомобилната индустрия. За мен е изключително важно всеки един инвеститор да осигурява адекватно заплащане на работниците, а производството да не замърсява околната среда", добави още градоначалникът.

В рамките на работната среща, съвместно с Н. Пр. Иван Сираков бе посетена централата на EVN в Мария Енценсдорф, където гостите на форума имаха възможността да представят българските общини пред местния бизнес.

Директорът на планирането на Виена Томас Мадрайтер представи постиженията в градското планиране и използваните иновативни методи. Кметовете на българските общини Враца, Бургас и Велико Търново обсъдиха начините за превръщането на областните центрове в по-сигурни, по-удобни и "умни" градове по подобие на виенския модел. На срещата присъства и заместник-кметът на австрийската столица Курт Щютценбехер.

Посещението завърши с обсъждане на бъдещи инвестиционни проекти в областни центрове на България, сред които е и Враца.