Калин Каменов не скри, че не всички задачи, които са стояли пред общинската управа са решени и първо спомена проблема с транспорта. Той увери журналистите, че има подаден проект за нови дизелови автобуси и се водят преговори за купуването на шест тролейбуса.
Градоначалникът изрази съжаление, че финансово е невъзможно те да са съвсем нови, тъй като цената на един такъв е 600-700 хиляди лева. По тази причина старите тролей, който са на повече от 30 години ще се сменят с употребявани, но в много добро състояние 10-годишни, за които ще са нужни около 400 000 лева.

Кметът беше категоричен, че ще се промотира професионалното образование, защото то е важно за развитие на икономиката в града. „Няма как да задържим инвеститорите, ако нямаме квалифицирана работна ръка. Вярвам, че с общи усилия ще успеем да покажем, че професионалните паралелки не са „второ качество“, което не означава, че развитието на професионалното образование, ще е за сметка на профилираните паралелки“ – посочи кметът. Той съобщи и новината, че е входирано писмо до Министерски съвет за отпускането на 2 милиона лева за ремонт на сградата на Профилираната гимназия по търговия и ресторантьорство.

От пресконференцията излязоха и още новини. Едната за предстоящ ремонт на надлез при КАТ който свързва бул. „Васил Кънчов“ и бул. „Христо Ботев“, за финансиране на който е внесено предложение в Регионалното министерство. Втората новина касае готов проект за изграждане на инсталации за разделно събиране на зелените отпадъци и обособяване на подземни контейнери за битови отпадъци Зам. кмета Мария Попова обясни, че един от тях ще побира отпадъци колкото три кофи тип „Бобър“. Каменов сподели, но без подробности и още една добра новина за града. Той увери, че се водят преговори с още няколко инвеститора, които имат желание да построят предприятия в сферата на автомобилостроенето във Враца, но каза, че подробно ще информира медиите едва след фактическо изясняване на договореностите.

По време на пресконференцията Калин Каменов заяви, че докато той е кмет ще се работи много и правилата ще се спазват от всеки. В заключение каза, че общественият транспорт, образованието и нови инвеститори ще бъдат сред приоритети на Община Враца за следващата година, когато отново града ще замирише на асфалт.