И през следващите дни до края на тази и в началото на новата година ще се задържи сравнително топло с минимални температури между 0° и 5° и максимални - между 10° и 15°. В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е слаб, в много райони ще стихва и сутринта на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. В петък и събота ще има разкъсана средна и висока облачност. Вятърът ще е западен, в Дунавската равнина и Източна България временно ще се усили. В неделя отново ще е предимно слънчево, а вятърът ще е с южна компонента, предимно слаб. В понеделник и вторник ще има по-значителни увеличения на облачността, повишава се и вероятността за валежи от дъжд.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 14° и 16°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Източник: standartnews.com