Същият ден, около 3.30 часа. в село Долно Белотинци служители на РПУ - Монтана спрели за проверка автомобил '"Фолксваген", управляван от с 29-годишен водач. При извършената проверка с техническо средство алкотест е установено, че той шофира след употреба на алкохол 2,20 промила. Образувано е бързо производство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 31.07.2019 г. в Полицейския участък във Вълчедръм е получен сигнал за извършена кражба от складово помещение на хранителен магазин в село Долни Цибър. Извършена е кражба на пробивен трион, различни по вид колбаси и шоколадови изделия. В резултат на проведените издирвателни мероприятия са установени извършителите - 47-годишният С. К. и Л. Л., на 23 години, и двамата от местни жители. Откраднатите вещи са върнати на собственика.

От пресцентъра на полицията в Монтана съобщиха и за още една взломна кражба, станала на 31 юли. Неизвестен е взломил входна врата е проникнал в къща в село Златия, откъдето е извършил кражба на 2 900 лева. Извършителят на това престъпление се издирва.