„По-специално това са дните – 23 декември, 24 декември, 28 декември, 30 декември, 1 и 2 януари от Новата година, когато от наша страна ще бъде създадена организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи, които да бъдат на входовете и изходите на големите населени места и по основните пътни направления, с цел подпомагане на движението, при необходимост - регулиране, с цел да не се образуват задръствания и усложнявания“, посочи Ботева.

Ще бъде осигурено и присъствие на полицейски служители на основни места, където се очаква по-голям трафик, в това число курортни места, както и граничните пунктове.

"По време на тези празнични почивни дни ще продължи контролната дейност, освен в пиковите часове, но и през нощта, като в случаите, при които се установят нарушители, ще продължи да се прилага и т.нар. линеен подход", обясни инспекторът от "Пътна полиция".

Полицаите ще следят основно за сериозни нарушения, извършване на неправилни маневри и за движение по магистралите в аварийната лента.

А в периода от 24 до 27 декември, както и на 1 януари ще бъде организирана специализирана полицейска операция "Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост".

Източник: DarikNews