До инцидента се стигнало в 43-ата мин., когато главният съдия Петко Петков свирил дузпа за домакините. Недоволни от това негово решение Пламен Шишков и Трифон Шишков опитали саморазправа с него, а Цветан Фачиков и Димитър Димитров демонстративно напуснали игрището.

При налагането на санкцията от Дисциплинарната комисия се позовават на чл. 28, ал. 1, т. 2 от Дисциплинарния правилник. Според него отборът на "Селяк" трябва да бъде изхвърлен в по-долна група, но поради липса на такава от следващия сезон той отново ще бъде част от "Б” ОФГ, но само ако изплати наложената парична глоба, която е в размер на 1000 лв. Ако сумата бъде внесена, през сезон 2017/2018 ФК. "Селяк" ще започне участието си в първенството с минус 6 точки. До края на сегашния шампионат пък, съперниците му ще записват служебни победи.

Пламен Шишков, Трифон Шишков, Цветан Фачиков, Димитър Димитров са със спрени състезателна права за срок от една година. Същото наказание е наложено и на Анатоли Ангелов, който не взел участие във въпросната среща заради наказание.