В същото време грозна гледка представляват и счупените пейки по пътя за двата хипермаркета в посока изхода за град Лом. Възрастни хора се оплакват в социалната мрежа, че не могат да си починат.

Възмутените хора се надяват извършителите да бъдат заловени в кратки срокове и да бъдат наказани с цялата тежест на закона.
Десетки коментари на жители на града предполагат, че става въпрос за деца. Хората коментират, че трябва да бъдат наказани не само злосторниците, но и техните родители, които е трябвало да ги възпитат да пазят и да почитат общинското имущество.

Тийнейджъри пък пускат пиратки в контейнерите и се наслаждават на гърмежите и така ги повреждат. Хулигани те вилнеят нощем в парковете. От общинското предприятие „Чистота“ са извадили контейнери за смет, хвърлени в езерото на парк „Монтанензиум“.

"Сега отстраняваме последствията от действията на хулиганите, но призовавам всички да пазят обновените паркове, това, което е създадено за отдих на гражданите на Монтана, ще има най-строги мерки", категоричен е кметът.