Творецът е завършил Софийската художествена гимназия „Илия Петров“ и Националната художествена академия „Николай Павлович“, специалност „Живопис“, в класа на проф. Иван Кирков. Има над 10 самостоятелни изложби във Варна, многобройни участия в пленери и общи изложби, а негови картини са притежание на български галерии и частни колекционери – на Националната художествена галерия – София, на Софийската градска художествена галерия, както и на частни колекции във Франция, Швейцария, Германия, САЩ, Италия.

Картина на автора, със заглавие „Вечер“, ще обогатява фонда на Градската художествена галерия „Отец Паисий“, благодарение на финансовата подкрепа на Община Берковица.

В Берковица, за първи път, творецът гостува със самостоятелна изложба, която включва 25 произведения на изкуството. Неговата изложба е една от най-добрите, гостували в галерията, през последните 30 години. Колекцията показва творби на автора в жанра „Живопис“, които са плод на вдъхновението и таланта му. Представени са живописни пейзажи, композиции, портрети, които впечатляват със своята оригиналност. Всяка творба носи послание, отправя въпроси, съдържа уникални идеи и замисли. Платната откриват пред всеки ценител на изкуството свят на богатство на цветове и съвършенството на образи и предмети.

Граждани и гости на град Берковица могат да посетят изложбата, която ще остане в галерията в продължение на един месец, и да се докоснат до магията на това изящно изкуство.