Представено на CES 2019, Mookkie разполага с подвижна магнитно прикрепена купа, както и насочена напред широкоъгълна камера. Докато кучето или котката, за която е предназначено устройството, не е наблизо, прозрачен пластмасов капак не позволява достъп до храната в купата.

Когато любимеца наближи устройството, вграденият микропроцесор използва дълбока невронна мрежа, за да удостовери идентичността на животното, посредством лицево разпознаване. Ако Mookkie установи, че това е любимеца, който има достъп, капакът на купата временно се отдръпва назад, което им позволява да ядат, което не е много различно от функцията за отключване на смартфона с лице, която вече се предлага от някоимодели.

Използвайки приложение за смартфон, собствениците на домашни любимци могат да получават видеоклипове и известия, кога животното се хранило, както и предупреждения, че купата е празна. Mookkie може да погледне надолу в купата и да определи визуално, кога храната е свършила. В допълнение, устройството има вградена нощна светлина, която помага на домашните любимци да намерят купичката си в тъмното.

Volta планира Mookkie излезе на пазара през септември тази година, с цена от $ 189.

Източник: monitor.bg