В Монтана вече са възстановени части от улиците “Васил Левски”, “Сирма Войвода”, “Асен Златаров”, “Св. Климент Охридски”, “Неофит Бозвели”, бул. “Арнолди”, около няколко жилищни блока в ж.к. “Младост-1”. Рехабилитирана е също настилката в двора на болницата и подходът към Центъра за спешна помощ, която беше в доста лошо състояние. Заедно с ВиК са подменени по ул. “Неофит Рилски”. Живеещите по ул. “Стоян Марков” също поискали подобен ремонт. Улицата е малко над 100 метра, а тръбите по нея са етернитови.

“Подменят се тръбите по улицата и отклоненията до дворовете. Ако хората разкопават в имотите си, работниците полагат и тръбите до водомерите”, уточниха от общината.

Текат ремонтните дейности в училищата и детските градини. Те ще бъдат готови в първите дни на септември. Основно се обновяват сградите на математическата и езиковата гимназия, на четвърта и седма детска градина. Те се санират, подменят се дограмите, реконструират се покривите. Финансирането е от оперативната програма “Региони в растеж” по проект на общината.