Водачите са убедени, че на това място е необходимо да се постави допълнителна хоризонтална и вертикална маркировка, която категорично да регулира скоростта. При излизане от Монтана пътят е двупосочен, на билото двете ленти се сливат, но предупреждение за това няма. Липсва и знак, указващ, че вляво в посока Враца е новата промишлена зона. Това застрашава завиващите от инцидент, тъй като идващите зад тях често игнорират мигачите, изпреварват и навлизат в насрещното платно. Според подателите на сигнала, е необходимо да има поне ограничение на скоростта и знак за кръстовище, както и маркировка за движение наляво.

От Агенция Пътна инфраструктура изтъкват, че в района на кръстовището на обхода на Монтана и път Е-79 е поставена необходимата вертикална пътна сигнализация. Знаци указват приближаване на кръстовище с път без предимство отляво. За предварително престрояване е поставен предупредителен знак за двупосочно движение и знак, указващ забрана за влизане на превозни средства, теглени от животни.

За повишаване безопасността на пътуващите през юни е предвидено и обновяване на хоризонталната маркировка по път I-1 Монтана - Враца. Експертите от Областното пътно управление - Монтана ще инициират сформиране на комисия съвместно с Областната дирекция на МВР за обследване на възможността за поставяне на допълнителни знаци, сигнализиращи пътния участък, подчертават от пресцентъра на АПИ.