Най-напред в 15-ата мин. на срещата Иван Аспарухов овладя една топка на границата на наказателното поле и асистира на своя съотборник Никола Илиев за 1:0, а десетина минути по-късно се възползва от извеждащ пас от дълбочина, надбяга централния бранител на гостите и с диагонален удар в "петака" вкара изключително красив гол за 2:0. Крайното 3:0 оформи отново Илиев в заключителните минути на мача с изстрел от границата на пеналта.

Това е второто попадение на Иван Аспарухов в официален мач за U14 на разградския клуб. В средата на миналия месец той се разписа за 0:2 при победата на раградчани с 0:3 като гости над Миньор (Перник) в първата осминафинална среша от турнира за Купата на БФС в тази възраст. Тогава Аспарухов се отличи и с две асистенции.

Едноличен лидер във временното класиране в първа група на Зона "Варна" при децата е Лудогорец U14 (Разград) с пълен актив от 27 точки от 9 мача и голова разлика 71:2. Второ-трето място делят Шумен 2007 (Шумен) и Добруджа 1919 I (Добрич) с по 24 т., но от 10 срещи.

В следващия кръг Лудогорец U14 (Разград) гостува на опашкаря Олимпик II (Варна). Двубоят е идната неделя, 19 ноември, от 11:30 часа в морската столица.