"За мен е удоволствие и гордост да присъствам на прожекцията, посветена на бележития врачанин. Много са жителите на града ни, които са оставили светла диря в историята не само на Враца, но и в света. Такъв е и Мито Орозов. За него с почит са говорили известният Хенри Форд, както и писателят Алеко Константинов. Нека да бъдем достойни негови наследници!" подчерта заместник-кметът на Враца Петя Долапчиева преди представянето на филма.

Христо Илиев благодари на всички за подкрепата при реализирането на биографичния филм и съобщи за две събития, които се очакват да бъдат осъществени през 2019 г. Те отново са свързани с почитане паметта на видния врачанин. "До края на годината в центъра на Враца ще бъде изграден бюст-паметник на Мито Орозов", съобщи авторът на филма и допълни, че в момента работи по възможността да върне в града единствения файтон, изработен от фабриканта, намиращ в читалището в село Байлово.

На представянето на филма присъстваха още правнукът на Мито Орозов - Петър Орозов, близки на видния врачанин, Анко Велков, майстор на файтони, правени по чертежи на Мито Орозов, ученици и жители на Враца.