Пациентите, които се подложиха на безкръвната интервенция, са изписани само след няколко часа болничен престой. Мариана Тодорова, на 63 години от Монтана, е една от дамите, които преминаха успешно интервенцията. „Бях изключително притеснена, защото не знаех какво да очаквам. Лекарите ми обясниха, че няма да има болка и ще приключим в рамките на 20 минути, но страхът е голяма работа. Отне ми повече време да се приготвя за влизане в зала, отколкото продължи самата операция. Както виждате, мога да говоря и дори пия вода спокойно. Съжалявам само, че не го направих по-рано.“, сподели тя след излизането от зала.

*По данни на медиците, с възли на щитовидната жлеза са 25 от населението у нас, тоест - всеки четвърти българин, като заболяването по-често засяга жените. 95% от възлите са доброкачествени, до определен момент те протичат безсимптомно, но когато достигнат по-големи размери, започват да пречат на храненето и това води пациента при ендокринолога.

Термотерапията с EchoLaser има над десетгодишна история и в рамките на обширни клинични проучвания, хиляди пациенти в Западна Европа (Италия, Франция, Испания, Германия) и Китай са преодолели заболявания на простата, щитовидната жлеза, черен дроб и други органи. Безкръвната и иновативна технология става все по-популярна и в Полша, Чехия, Русия, Румъния, Турция и д.р. Краткото времетраене на процедурата (около 20 минути), липсата на обща анестезия и медицински риск, както и липсата на последваща лекарствена терапия, са само част от преимуществата на термотерапията с EchoLaser, заради които в Полша и Словакия вече има и листи на чакащи пациенти.


Източник:
novinitem.com