ИА ГИТ пое ангажимент да съдейства за редактиране на българската версия на разработените от френската Инспекция документи и информационни материали, предназначени за работещите. Целта е съдържанието им да бъде на достъпен за работещите език, както и да се улесни комуникацията им с френските контролни органи.

Френската инспекция ще работи в посока да направи по-достъпни и откриваеми в интернет колективните трудови договори на национално и регионално ниво, които трябва да се имат предвид от българските работодатели, изпращащи и командироващи работници във Франция.

Постигна се договореност разработване на систематизиран и по-интензивен обмен на данни между двете инспекции. Това ще позволи на ИА ГИТ по-лесно да идентифицира българските предприятия, чиито работници полагат труд във Франция и ще позволи по-ефективна защита на правата на работещите. Предоставената от българска страна информация ще позволи на френската Инспекция по труда по-лесно да доказва случаите на недействително командироване и прекратяване на тези порочни практики.