На общоселско събрание, организирано от доброволците, е взето решение, да бъде обновена автобусната спирка в началото на селото, като бъде почистена и пребоядисана в лилаво. Този цвят кореспондира с друга идея на инициаторите на похвалното начинание - всеки, който желае, да засади пред къщата си няколко стръка… лавандула.

"Лилавият цвят е с много висока вибрация, обяснява един от инициаторите, Малинка Иванова. Село, засадено с лавандула, ще отвори сърцата на хората и ще проясни съзнанието им за добротворчество“.

Тази е и основната идея на своеобразния проект "Красив Боденец" - всеки да се включи с това, което прави най-добре, за благото на всички и за единението на селото.

Само за няколко дни доброволците успяха да преобразят напълно автобусната спирка и района около нея. Съоръжението е почистено от ръждата и от залепените върху него некролози, след което е боядисано, таванът е измит с обезмаслител, а тревата зад него - окосена. Поставени са две информационни табели за проект "Красив Боденец", както и кошче за отпадъци.

"Когато една идея е добра, няма как да не привлече последователи, смятат младите хора, който са убедени, че ако всеки пази сътвореното и почиства около своя имот, това би било достатъчно.

Кметът на Боденец Емил Иванчев благодари на доброволците за това, което са направили и обеща другата спирка в селото - тази на центъра, съвсем скоро също да бъде облагородена и изрисувана.