"Левът е последното българско нещо, което остана, и за нас е важно да го опазим заедно с финансовия суверенитет. След влизането в Еврозоната България изцяло ще загуби правото за взимаме на самостоятелни финансови решения. Невинаги решенията, които са полезни са силните държави в Еврозоната, са такива и за България. Правителството се опитва сляпо да вкара България в Еврозоната. Като резултат ще бъде свален валутният борд и и ресурсите, които го обезпечават.

Поне 12 млрд. евро ще бъдат освободени. Това много ни притеснява, понеже видяхме какво се случи с КТБ”, коментира преди време по национална медия заместник-председателят на партия "Възраждане” Георги Георгиев.

Лидерът на партията Костадин Костадинов, пък определи кампанията за запазване на българския лев, като началото "борба за запазване на остатъчния български суверенитет и оцеляването на българската държавност”.

Възрастна жена вчера разпита младежите на щанда за подписката до Сувенирната палата на Враца. Тя не се подписа и каза, че не е на ясно какво ще се случи с пенсията й от 200 лева. Беше категорична, че може да си сложи парафа, ако стане 200 евро, но ако остане пенсийката й 100 евро каза, че иска референдум. Друга жена попита младежите колко ще струва хляба в евро и също не се подписа.Трима младежи, обаче набързо се подписаха и не задаваха въпроси.

Целта на политиците от "Възраждане" е да съберат поне 200 000 подписа, за да влезе идеята за референдум за обсъждане в парламента.