При опита си да предпази своето куче Христов паднал и контузил дясната си ръка в областта на китката, твърди потърпевшият. В резултат получил фрактура и временно е нетрудоспособен.

Собственичката на другото куче има своя версия за случилото се, но не пожела да я разкаже пред MediaNews, тъй като е силно притеснена. Споделила пред приятели, че Христов е отправил обиди и закани спрямо нея и сина й.

Потърпевшият е подал жалба в полицията и ще търси правата си по съдебен ред.

Васил Христов настоява Община Мездра да предприеме превантивни мерки относно правилата за разхождане на домашни любимци на обществени места в града, за да се избегнат в бъдеще подобни инциденти.

Съгласно Наредбата за реда и условията при отглеждане на селскостопански животни и домашни любимци на територията на община Мездра (приета с Решение №417/ 26.09.2013 г. на Общински съвет - Мездра), разхождането на животни-домашни любимци е забранено:

1. В алеята на ул. ”Ал. Стамболийски” - гр. Мездра, ограничена в пространството между ул. ”Янко Сакъзов” и ул. "Св. св. Кирил и Методий”, обозначено със съответните табели;

2. На територията на детски ясли, детски градини, детски площадки и училища;

3. В дворовете на здравни заведения и заведения за социални грижи;

4. На територията на обособени паркове (чл. 36).

Глобата за констатирани нарушения на тази разпоредба е от 20 до 50 лв. или имуществена санкция от 50 до 150 лв. (чл. 48, ал. 10). Санкционирани обаче досега няма.

Според същата наредба въведените ограничения на тези места трябва да са обозначени със съответните табели, каквито в момента липсват. Контролът по изпълнение на изискванията на тази наредба се осъществява от упълномощени от кмета на общината длъжностни лица (чл. 46).