Нова готварска книга с над 120 автентични рецепти от Северозападна България излезе от печат. „Гозбите у Северозапада“ събират ястия от Видинско, Монтанско и Врачанско. Освен познатите на всички от региона - „Лютика“, „Гньетени чушки“, „Спържа“ събрани от Иван Сашов Савов открехва вратите и не толкова известни гозби като торлашките „Бел муж“, „Зелена ютеница“, „Косачко кисело“ както и „Керкеле“ и „Подробица“ от района на Златията откъдето е и Иван.
Той е готвач завършил Кулинарната Академия в Бангкок, лауреат на много национални и международни кулинарни конкурси, работил в САЩ, Испания, Исландия и Германия.

Автор на корицата е Елена Делева, която съчетава в чипровската „канатица“ кадри от врачанският Балкан, Баба Вида и Белоградчишките скали. Паралелно излиза и английска версия на сборника.

Книгата излиза след успешна кампания за набиране на средства в kickstarter, като всички приходи от нея отиват за инициатива свързана с НЧ „Живот“ с. Мокреш, още информация за книгата и автора може да намерите на сайта www.gozbite.tk