Функцията ще улесни следенето на маршрута и движението по него с бърз достъп до упътванията директно на заключения екран на телефона. Така няма да се налага твърде честото отключване на телефона и ще се намали разсейването по време на ходене или шофиране.

Веднъж активирана, функцията работи автоматично дори и когато потребителят е избрал дестинация, но не е натиснал бутона за стартиране на навигацията. Тя ще разбере, кога потребителят все пак се движи и ще показва указанията за навигация. Освен това автоматично ще коригира маршрута, ако потребителят се отклони от първоначалното трасе.

Функцията ще бъде налична за потребителите на Android и iOS. Активирането ѝ става от менюто с настройки, което е достъпно при натискане на иконата с профилната снимка в горния десен ъгъл на приложението.

След това се избира Settings (Настройки) > Navigation settings (Настройки за навигацията). Glanceable directions (Бързи настройки за навигиране) е разположена малко по-надолу в списъка под Map Display (Показване на картата).