Bceĸи пълнолетен български гражданин имa възмoжнocт да даде своята оценка за работата на градоначалниците и на техните екипи през изминалата година, като нaпpaви cвoя избop в 8 категории:

• Кмет на годината,

• Кмет на гражданите,

• Градска среда,

• Спорт и младежки политики,

• Инвестиции в образователната инфраструктура,

• Демографска политика и инвитро програми,

• Социални мерки по време на пандемия,

• Smart City.

По традиция във всяка от осемте категории може да гласувате в три раздела - малка община (с население до 20 000 жители), средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и голяма (с население над 50 000 жители).

По този показател община Мездра попада в раздел „Средна община“.

Начин на гласуване:

Всеки може да гласува за своите фаворити по възможно най-лесен начин и в толкова категории, колкото иска. За да бъде счетен вотът за валиден, трябва да се гласува за поне един кмет в категория на https://kmetnagodinata.bg/

В края на гласуването си потребителят ще получи известие на основния екран, в което ще пише за кои общини и категории е гласувал. Ще бъде възможна промяна на гласа, преди натискането на последния бутон “Гласувай”.

След като даде окончателно своя глас, всеки потребител ще бъде помолен да потвърди гласуването си чрез линк, който ще получи на посочен от него имейл. Там той ще може да види отново за кого точно е дал вота си.

При клик върху линка гласуването на един потребител се смята за приключило.

Гласовете, които не са потвърдени чрез имейл, не се зачитат от системата. От един IP адрес може да бъде гласувано неограничен брой пъти в рамките на един ден. Гласуването с даден e-mail адрес може да се случи само веднъж за целия период на гласуване в платформата.

Във всяка една от осемте категории на конкурса ще бъдат излъчени по трима победители, съответно в разделите малка, средна и голяма община.

Победителите ще бъдат обявени на официалната церемония "Кмет на годината” 2020, която ще се състои на 30 октомври 2020 г. от 12:00 часа в София Тех Парк и ще бъде излъчена същия ден от 23:15 часа по БНТ 1.

Изберете най-успешните кметове на 2020 г. на платформата https://kmetnagodinata.bg/!