Под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF четиридесет музикални фестивала се провеждат в различни европейски градове и държави. Черноморският събор “Евро фолк” е част от Музикалните празници “Евро фолк” – Светът е телевизия. От 5 до 10 септември тази година в събора участваха повече от 100 фолклорни формации, танцови състави и певчески групи от различни държави.

Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника, и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни телевизии в България, по сателитните и национални кабелни телевизии. С тези дейности се изпълнява основната цел на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите.

Фолклорна танцова формация „Калина”, Фолклорна група „Рамонда” и Духовият оркестър от Белоградчик бяха отличени с Почетна грамота за принос в провеждането на събора, носител на почетния знак на Музикални празници “Евро фолк”; Грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства; Грамота – Лауреат първа степен за принос при провеждането на събора, както и Препоръка за участие в

Под егидата на Европейска асоциация на фолклорните фестивали – ЕАFF четиридесет музикални фестивала се провеждат в различни европейски градове и държави. Черноморският събор “Евро фолк” е част от Музикалните празници “Евро фолк” – Светът е телевизия. От 5 до 10 септември тази година в събора участваха повече от 100 фолклорни формации, танцови състави и певчески групи от различни държави.

Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни телевизии в България, по сателитните и национални кабелни телевизии. С тези дейности се изпълнява основната цел на Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите.

Фолклорна танцова формация „Калина”, Фолклорна група „Рамонда” и Духовият оркестър от Белоградчик бяха отличени с Почетна грамота за принос в провеждането на събора, носител на почетния знак на Музикални празници “Евро фолк”; Грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства; Грамота – Лауреат първа степен за принос при провеждането на събора, както и Препоръка за участие в Световния шампионат по фолклор „World Folk” в Несебър и Слънчев бряг, България.