Ректорът на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов изрази своето удовлетворение от обновената сграда на филиала. „За мен е изключително удоволствие, че откриваме академичната 2017/2018 година в една обновена сграда, с добри условия за нашите студенти. Уважаеми колеги, продължавайте да развивате потенциала на младите хора, защото те са нашето бъдеще. Вие, скъпи студенти – бъдете търсещи и активни граждани на нашето общество! На добър час!“. С тези думи проф. д-р Бонджолов се обърна към преподавателите и студентите на филиала.

„Реализацията на идеята да сме днес в нашия нов дом е вследствие на усилията на хората, които застанаха зад нея. Благодаря искрено на народния представител инж. Петя Аврамова, която инициира и спомогна за реализацията на тази идея. Благодаря на кмета Калин Каменов, който съдейства за отдаването на сградата. Благодаря сърдечно на областния управител Малина Николова, която винаги е част от живота на филиала и ни помага за реализирането на нашата дейност“, заяви професор Михова. Тя изказа благодарност на ръководството на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и лично на проф. Бонджолов за изпълнения ангажимент Врачанският филиал да има своя реновирана и модерна сграда.

Областният управител Малина Николова поздрави ръководството, академичната общност и студентите. На тържествената церемония присъстваха още, зам.-председателят на Общински съвет Владимир Христов, преподаватели, студенти и граждани. В сградата на учебното заведение е извършен ремонт, изградена е нова инсталация, подменена е ВиК и ел.мрежата, както и изцяло подменени тоалетни. През новата академична 2017/2018 година, във филиала ще се обучават 500 студенти, в осем специалности – предучилищна и начална педагогика, както и новата специалност „Математика и информатика“.